АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Стало відомо, хто звільнився від сплати податків на землю

07.05.2023 09:07
original

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №7632 про звільнення українців від земельних податків на територіях, які постраждали від активних бойових дій. Про це повідомляє портал Верховної Ради України, пише agronews.ua.

Закон вносить зміни до Податкового кодексу, передбачивши звільнення фізичних осіб від податків на нерухоме майно, за пошкоджене чи знищене нерухоме майно, а також земельного податку на територіях бойових дій чи тимчасової окупації. Закон встановлює податкові пільги для юридичних та фізичних осіб, а також обмежує їхнє застосування.

Стосовно плати за землю:

  • для фізичних осіб пільга застосовуватиметься з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2022 року у разі розташування землі на територіях активних бойових дій або окупованих територіях, а з 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця,  в якому завершено активні бойові дії або окупацію;
  • для юридичних осіб пільга застосовуватиметься з 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року у разі розташування земельних ділянок на територіях активних бойових дій або окупованих територіях, а з 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця,  в якому завершено активні бойові дії або окупацію.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: