НОВИНИ

Стало відомо, чи є в бюджеті гроші на перерахунок пенсій

01.03.2024 14:20
3

Пенсійні видатки від 1 березня 2024 року зростуть у середньому на 3 млрд грн щомісяця. В Мінсоцполітики розповіли, чи є зараз на це гроші. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович запевнила, що кошти на виплату та перерахунок пенсій від 1 березня у бюджеті запроєктовані. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

“В середньому після підвищення пенсійні видатки зростуть на 3 млрд грн на місяць. Це немалі кошти, але гроші на виплату пенсії є, ми їх запроєктували”, – сказала Жолнович.

Вона нагадала, що базово внески до Пенсійного фонду отримуються з відрахування частини єдиного соціального внеску.

“То чим краще відновлюється наша економіка, чим більше людей працюють у білу і сплачують єдині соціальні внески, тим краще наповнюється наш Пенсійний фонд. Це наші базові доходи, і ми впевнені, що в найближчі місяці цих коштів нам вистачить”, – запевнила Жолнович.

Міністерка зауважила, що від 1 березня в Україні відбудеться індексація пенсійних виплат для понад 10 мільйонів українців. Цього року підвищення буде здійснено майже на 8%. В середньому кожна пенсія зросте на 322 грн, а її середній показник становитиме 5 717 грн.

“У громадян, які отримують найменші пенсії – через брак страхового або трудового стажу, або через невеликі відрахування під час трудової діяльності – мінімальна пенсія зросте на 364 грн. Торік і цьогоріч індексацію ми сформували таким чином, щоб максимально збільшити саме найменші пенсії. Відповідно у цих категорій мінімальна пенсія становитиме 2 725 грн. А найбільша пенсія зросте одразу на 3 000, і це буде 23 610 грн”, – додала міністерка.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: