НОВИНИ

Стало відомо, чи вистачить українцям вітчизняного сиру

22.03.2022 12:01
content_screenshot_1244

Сиророби в Центральній Україні та на Заході здатні забезпечити поточний попит на сир, оскільки він і так обмежений через виїзд споживачів з окупованих та прифронтових територій. Про це повідомляє Infagro, пише agronews.ua.

“Логістика сиру налагоджується, мережі частково відновили прямі поставки в магазини, попри непрацюючі ТРЦ в багатьох регіонах. Полиці працюючих магазинів вже майже звільнились від імпортного асортименту”, – йдеться в повідомленні.

Експерти зазначили, що відносно непоганими є продажі на Західній Україні, куди перемістились переселенці. Ціни на сир здебільшого залишаються незмінними.

Разом з тим, експорт сиру і сирних продуктів мізерний, обмежений поставками в Молдову. У будь-якому випадку експорт сиру в поточному місяці буде зовсім незначним.

“Щодо імпорту, то в лютому, попри високі ціни, імпорт сиру був ще достатньо значним. Було закуплено 3,6 тис. т сичужного сиру (в т.ч. 1,5 тис. т твердого/напівтвердого) і 600 т плавленого. Зараз більшість завезеного в лютому сиру або вже розпродана, або десь застрягла на розподільчих складах. Скоріш за все, з Європи повезуть сир як гуманітарну допомогу”, – підкреслили експерти.

Читайте також: Стало відомо, чи загрожує Україні дефіцит цукру.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: