НОВИНИ

Стало відомо, чи буде в Україні дефіцит електроенергії влітку

08.03.2024 12:22
5

Як пояснив головний диспетчер “Укренерго” Віталій Зайченко, минулої зими були періоди, коли атомна і теплова генерація працювали на повну потужність. Така ж ситуація виникне і влітку, проте енергетики до цього готові. Про це повідомляє Фокус, пише agronews.ua.

У 2022 і 2023 роках росіяни завдавали масованих ракетних і дронових ударів по енергетичних об’єктах України, намагаючись вивести з ладу всю енергосистему країни. Взимку 2024 року ситуація в енергосистемі теж була складною, але масштабних відключень електроенергії вдалося уникнути.

Тим часом багатьох хвилює питання про те, чи виникнуть перебої зі світлом влітку, адже споживання електроенергії традиційно зросте, а на атомних електростанціях почнуться ремонти в межах підготовки до нового осінньо-зимового періоду. Про те, чи буде стабільно працювати українська енергосистема в літній період, розповів директор з управління ОЕС України — головний диспетчер “Укренерго” Віталій Зайченко.

Так, за його словами, у компанії вважають, що українські споживачі навряд чи зіткнуться з дефіцитом електроенергії наступного літа.

“Під час літнього періоду дефіциту електроенергії у нас не планується”, — сказав Зайченко.

За його словами, взимку 2023/2024 були періоди з досить низькими температурами — до мінус 15 градусів, коли атомна і теплова генерація працювали на повну потужність.

Однак масштабного блекауту, попри всі пошкодження в енергосистемі після обстрілів, не сталося. Балансу вдалося досягти завдяки високим рівням води в Дніпрі та роботі ГЕС.

“Зараз має розпочатися ремонтна кампанія по НАЕК “Енергоатом””, — розповів він.



Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: