НОВИНИ

Стало відомо, чи буде Україна обмежувати експорт молочки

23.05.2022 17:02
molochnye-produkty-1

У Мінагрополітики впевнені, що цьогоріч молочний сектор може бути профіцитним і здатним не тільки забезпечити внутрішній попит, а й експорт молочної продукції. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.

«У Міністерства є впевненість, що молочний сектор може бути профіцитним – він здатний забезпечити внутрішній попит і одночасно експорт молочної продукції. Тому виробники можуть спокійно планувати свою експортну діяльність у довгостроковій перспективі», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час експертної дискусії щодо поточного стану молочного сектору.

Також Висоцький наголосив, що уряд не обмежував експорт молочної продукції, в той час, коли для інших категорій товарів запроваджено заборону на вивезення або залишено необхідність ліцензування.

Як зазначили експерти, через скорочення чисельності споживачів та зниження платоспроможності українців, за попередніми прогнозами, для потреб експорту в 2022 році в Україні може залишитися близько 500 тис. тонн молока, або 17% загальної пропозиції сировини.

Для подальшого розвитку експортного потенціалу галузі потрібно вирішити низку питань, зокрема, удосконалити спрощений дозвільний механізм перетину європейського кордону і транзиту через ЄС, збільшити можливості контейнерних перевезень через європейські порти та провести сертифікацію українських виробників на право поставок молочних продуктів у ЄС.

У Мінагрополітики анонсують подальші зустрічі з експертним середовищем для обговорення та вирішення нагальних проблем.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: