НОВИНИ

Стало відомо, чи буде обмеження споживання електроенергії в Україні

14.03.2022 07:00
2uQvqvQp4Fjs9eMgo23okfgdy2rTGcwQo8Ka3InS

Незважаючи на прицільне руйнування ворогом об‘єктів інфраструктури, наша енергосистема працює стабільно, спеціально скорочувати обсяги споживання не потрібно. Про це повідомляє пресцентр Міненерго, пише agronews.ua.

“В зоні активних бойових дій велика кількість пошкоджень. Працюємо над відновленням електропостачання. На жаль, інфраструктуру вдається відновлювати не так швидко, як відбуваються пошкодження й руйнування”, – констатував урядовець.

Нині, за його даними, без електропостачання залишаються 979,5 тисячі домогосподарств, повністю від’єднано від електрики Маріуполь.

“Але якщо говорити про систему енергозабезпечення країни в цілому, вона стабільна. Нагадаю, з першого дня війни наша система працює в ізольованому режимі. Виробництво електроенергії відповідає споживанню. Ми маємо відповідні резерви в разі необхідності”, – запевнив Галущенко. І навів цифри: на сьогодні максимальна споживана потужність становить 14,5 – 15 тис. МВт. За звичайних умов при такій погоді пік був би вищим 20 тис. МВт.

При цьому Галущенко назвав фейками заклики до надмірного заощадження електроенергії, які поширювалися в мережі агресором. “Це була спроба завдяки інформаційному тероризму похитнути нашу енергосистему. Адже якщо відбувається різке зменшення споживання, важко забезпечити необхідну частоту в енергосистемі – 50 Гц”, – пояснив він.

“Ми наголошуємо, система надійна, і нині немає жодних підстав, щоб свідомо зменшувати споживання”, – підсумував міністр енергетики.

Він також просить усіх українців, які мають можливість, вчасно сплатити за комунальні послуги, аби підтримати спроможність підприємств енергетичного сектору й надалі забезпечувати стабільне енергопостачання.

Як повідомлялося, фахівці НЕК “Укренерго” відновили роботу пошкодженої ворогом підстанції, що забезпечує транзит електроенергії в північно-східній частині України, а також дві високовольтні лінії. Обленерго відновлюють енергопостачання в Луганській, Чернігівській, Сумській та інших областях.

Читайте також: Стало відомо, як виплачуватимуться пенсії у березні.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: