НОВИНИ

Стало відомо, чому зростає ціна на українську кукурудзу

06.07.2020 07:02
kukurudza-1

На початок поточного тижня пропозиції української кукурудзи врожаю-2020 з поставкою з глибоководних портів України в листопаді і грудні в основному надходять за цінами в межах 165-168 і 166-169 USD / т FOB відповідно. Про це повідомляють аналітики АПК-інформ, пише agronews.ua.

У свою чергу, ціни попиту в портах в основному озвучуються трейдерами в діапазонах 145-154 і 146-162 USD / т СРТ-порт відповідно з постачанням в жовтні і листопаді.

«Ситуація, що склалася викликана попереднім подорожчанням зерновий на світовому ринку на тлі зниження аналітиками USDA оцінок посівних площ під пшеницею і кукурудзою в США, а також зміцненням котирувань нафти. Підтримку цінам надали збільшення активності укладення форвардних контрактів на поставки зернової нового врожаю і зниження імпортного мита на імпорт кукурудзи до нульового рівня ЄС. Примітно, що на базисі FOB ціни зросли на 5-7 USD / т, в той час як приріст цін на СРТ-порт склав в середньому 3 USD / т. При цьому конкуренція на світовому ринку залишається жорсткою, а ринок функціонує в умовах очікуваного рекордного світового виробництва зернової » , – пояснила ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА« АПК-Інформ » Анна Танская.

За даними електронної зернової біржі ГрейнТрейд, ціни на українську кукурудзу на початок станом на кінець минулого тижня зросли на 33 грн на кожній тонні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: