НОВИНИ

Стало відомо, чому врожайність лохини в Україні дуже низька

11.11.2020 09:02
7fb507197431ba1a02c65488f51264fa

Врожайність лохини в Україні дуже низька: у середньому 7-8 т/га. Для підвищення економічної ефективності вирощування лохини пропонується застосування керованого запилення ягідників. Про це повідомлено під час конференції у рамках програми USAID з аграрного і сільського розвитку “Ефективне бджолозапилення” під головуванням кандидата с/г наук, доцента кафедри конярства та бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування України Леонори Адамчук. Про це повідомляє agronews.ua.

Наразі середня врожайність лохини в Україні становить 7-8 т/га, у той час, як в умовах країни можна отримувати 15 т/га ягоди.

Так, науковці стверджують, що на плантаціях лохини можна поєднувати запилення бджолами та джмелями. Це значно підвищує рентабельність плантацій та врожайність рослини.

Площа насаджень лохинги в Україні складає більше 2 тис. га, і вони постійно зростають.

“Тож бджолярі завжди можуть знайти адреси лохинових господарств й організувати там ефективний медозбір та запилення. Адже плантації лохини – добрий медонос, вважають фахівці. Дохід від продажу меду становить 85% від діяльності пасік. При цьому українські бджолярі збирають близько 50% від потенційного медозбору в країні”, – повідомили у Чернятинському аграрному технікумі.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: