НОВИНИ

Стало відомо, чому в жодному разі неможна мити курячого м’яса

25.05.2022 19:11
399798_1

Лікар і спеціаліст із харчової безпеки Джеймс Кінчелоу назвав куряче м’ясо одним з найбільш схильних до зараження сальмонелою продуктів і пояснив небезпеку його миття перед приготуванням. Про це повідомив сайт Eat This, Not That, пише agronews.ua.

Фахівець радить ніколи не мити курятини перед приготуванням.

«Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні», — говорить Кінчелоу.

Експерт пояснює, що паразит не витримує теплової обробки, і радить правильно готувати курятину для боротьби з сальмонелою. При цьому він застерігає, що якщо як слід не прибрати кухню після приготування, сальмонела може залишитися на раковині та кухонних поверхнях.

«Сальмонела не може вижити у курці, якщо та приготовлена ​​правильно. Але паразит може вижити на ваших стільницях, раковині, губках, пальцях, одязі — на будь-якій поверхні, до якої торкалося заражене м’ясо і яка після цього була належним чином очищена», — наголошує він.

Читайте також: В Україні запустили проект щодо допомоги постраждалим громадам від дій окупантів.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: