НОВИНИ

Стало відомо, чому в Україні дорожчають тепличні огірки

24.08.2020 18:25
i113467

Основною причиною цінового зростання в даному сегменті оператори ринку називають скорочення пропозиції, як тепличного, так і грунтового огірка. Тепличні комбінати України на цьому тижні підвищили відпускні ціни на огірки, повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише  agronews.ua

Основною причиною цінового зростання в даному сегменті оператори ринку називають скорочення пропозиції, як тепличного, так і грунтового огірка. На сьогоднішній день більшість фермерів вже заявили про завершення сезону реалізації грунтових огірків в поточному році.

Тільки з початку тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 19%, і сьогодні комбінати пропонують до продажу дану продукцію за ціною 17-25 грн / кг ($ 0,62-0,91 / кг). При цьому учасники ринку відзначають, що, незважаючи на настільки стрімке подорожчання, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим.

Таким чином, на даний момент тепличний огірок в Україні обходиться оптовим покупцям в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Більш того, гравці ринку впевнені в подальшому подорожчанні, враховуючи підвищений попит оптових компаній і роздрібних мереж на дану продукцію. При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного огірка компаніям поки не вдається, оскільки в сусідніх країнах пропозиція також обмежена.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: