НОВИНИ

Стало відомо, чому українці не можуть знайти роботу

22.04.2022 18:00
jKqP1b3zfprg

Під час війни Росії проти України багато громадян втратили роботу і мають труднощі з пошуком нової. Про це повідомляє Сегодня, пише agronews.ua.

Як пише Work.ua, результати опитування серед їхніх користувачів показали, що є низка перешкод на шляху до фінансової безпеки.

Найголовніша проблема в умовах воєнного стану – відсутність вакансій у місті чи селі, де проживає людина. Із нею зіткнулася третина опитаних (34%).

Якщо ж вакансії все-таки є, часто за роботу пропонують малу зарплату – на цю проблему вказали ще 21% людей. У середньому, українці воліють заробляти 15,5 тис. грн, водночас роботодавці пропонують до 13,7 тис. грн.

Ще частина людей (18%) не знають, як і де шукати роботу. Із цим простіше – варто почати з написання резюме та мотиваційного листа. Далі визначитися з вакансією та промоніторити перевірені сайти з пошуку роботи.

Окрім цього, деяким українцям (12%) заважає в пошуку місця праці психологічний стан. Як відомо, ментальне здоров’я напряму пов’язане з фізичним, тож аби налагодити життя, потрібно насамперед заспокоїтись, наскільки це можливо.

Низка шукачів роботи (8%) зауважили, що не мають можливості фізично ходити на роботу. Дехто (4%) не має технічних можливостей для дистанційної роботи, ще 3% українців перебувають у зоні бойових дій.

Читайте також: Рада пропонує спростити використання землі під час воєнного стану .



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: