НОВИНИ

Стало відомо, чому фермери активно зменшують площі під картоплею

06.04.2022 13:00
Depositphotos_249088496_s-2019

Весняно-польові роботи розпочались по всій Україні: від Херсонщини до півночі Житомирської області. Про це AgroPortal.ua розповів керівник ФГ «Аделаїда» Сергій Рибалко, пише agronews.ua.

«На півдні закінчуємо посадку картоплі. Розпочали посів соняшнику. Ведуться обробки засобами захисту рослин озимих культур — ріпаку та пшениці. Розпочали, де можливо, полив озимих, на півночі проводимо підживлення. Посадили перші 80 га картоплі. Близько 70% сівозміни вже було засіяно з осені пшеницею та ріпаком», — каже він.

За словами фермера, на півдні вони суттєво зменшили площі під картоплею — з 530 га до 140 га, оскільки немає достатньої кількості матеріальних засобів. Не розраховують і на стабільність поливу, тому залишили тільки ті поля, які можна поливати зі свердловин, тому що питання води з Північно-Кримського каналу на сьогодні не вирішене. А головне — зупинилась переробка картоплі, тож вони мають у 10 разів менше контрактів, ніж планувалось до війни. 

Всю іншу площу на Херсонщині засіватимуть соняшником, як і більшість аграріїв, що знаходяться на тимчасово непідконтрольних територіях. 

«На півночі збільшили площу картоплі на 100 га — до близько 400 га. Приблизно 500 га засіємо соняшником і гречкою. Технології будемо дотримуватись на 100%», — підсумував Сергій Рибалко.

Читайте також: Озвучено, де в Україні посилили «сухий закон».



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: