ВАЖЛИВО

Стало відомо, чому елеватори відмовляються приймати зерно

27.10.2021 09:35
183_proekt-dostupnyy-elevator-13893-14483

Сьогодні на елеваторах відмовляються брати зерно на зберігання у сторонніх поклажодавців, оскільки його потрібно сушити. Оскільки ціна на газ може зрости ще більше, то на елеваторах не можуть визначитись із цінами на послуги. Про це повідомляє Elevatorist.com, пише agronews.ua.

За його словами, дрібні фермери, які не мають власних сушарок і складів, змушені продавати весь урожай відразу, оскільки везти зерно на більш віддалені елеватори невигідно.

«Люди просто здають збіжжя, бо інших варіантів немає. Раніше частину врожаю фермери продавали, а частину залишали на зберігання. А зараз нас поставили в такі межі, що зберігання немає. Продаєте за тією ціною, яка є зараз — продавайте», — каже фермер Павло із Кіровоградської області,.

Він додав, що подібна проблема існує не лише на Кіровоградщині.

Знайомі також розповідали, що одна з елеваторних мереж теж не дуже хоче брати зерно на зберігання через ціни на газ. Я не називатиму компанію. Вона працює по всій Україні. Своє зерно вони зберігатимуть, бо нікуди подітися, а чуже — навіщо їм брати і ризикувати?», — розповів фермер.

Нагадаємо, що Як фермерам протидіяти земельному рейдерству в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: