АГРОФОТО

Сталеві коні для «Мрії». Компанія «АМАКО» поставила на поля Західної України велику партію тракторів Massey Fergusson

18.04.2019 11:54

Агрохолдинг CFG/«МРІЯ» постав перед новим виробничим сезоном в оновленому вигляді. Нагадаємо, що в серпні 2018 року «МРІЯ Агрохолдинг» успішно завершив реструктуризацію свого боргу. А вже в листопаді компанія уклала угоду з міжнародним інвестором SALIC UK про продаж своїх активів. Сьогодні «МРІЯ» продовжує операційну діяльність в Україні спільно із дочірньою компанією свого нового інвестора – Continental Farmers Group (CFG). Земельний банк об’єднаної компанії CFG/«МРІЯ» лише в Західній Україні сягнув 195 тис га.  Після того, як компанія зміцнила своє фінансове становище, одразу взялася за технічне переоснащення та впровадження сучасних технологій вирощування сільгоспкультур.  

Як розповів заступник операційного директора CFG/«МРІЯ» Віктор Мельник, технічний арсенал компанії досі перебував в доволі тяжкому стані. Ця техніка була придбана в 2005-2006 роках, деякі одиниці мають напрацювання понад 20 тис мотогодин, за всіма нормами такі трактори та комбайни мали бути списані 3-4 рази. Ця техніка ще використовується, але в міру виходу її з ладу буде замінюватися.

Юрій Войцехович, регіональний представник брендуMassey Ferguson в Східній Європі та Віктор Мельник, заступник операційного директора CFG/«МРІЯ

Звісно, постало питання, які моделі обрати. Розглядали кілька варіантів. Повернулися до результатів польових випробувань із участю кількох брендів. Тоді трактор Massey Fergusson показав найкращі результати, як за швидкістю, надійністю, витратами пального, так і зручністю керування. Тож до силових агрегатів агрохолдингу з допомогою компанії «АМАКО» позаторік додали сім тракторів цієї моделі, торік – ще 13. Перед початком хліборобського сезону 2019 року – ще 31. Серед них тринадцять 370-сильних та вісімнадцять 240-сильних тракторів Massey Ferguson. Окрім цього технічний парк компанії поповнився самохідними обприскувачами та іншою ґрунтообробною і спецтехнікою на загальну суму $8,7 млн.

Загалом з початку року CFG/«МРІЯ» оновила свій технічний парк 60-ма одиницями нової сільгосптехніки на суму $11 млн і найближчим часом очікує поставки ще 190-та одиниць. Для проведення ефективної збиральної кампанії на найближчі кілька місяців також запланована закупівля комбайнів, навантажувачів і транспортних причепів. Всього в 2019 році CFG/«МРІЯ» інвестує у свій технічний парк $51 млн.

29 березня на базі компанії CFG/«МРІЯ» в селі Великі Бірки Тернопільської області відбулася процедура офіційної передачі нової техніки Massey Ferguson в експлуатацію, в якій взяли участь операційний директор CFG/«МРІЯ» Георг фон Нолкен, представник групи компаній Alkhorayef Group Адріано Луз, комерційний директор компанії «АМАКО УКРАЇНА» Олег Гук.

–Я дуже задоволений, що можу представити найбільшу інвестицію цього року, яка реалізується в рамках великої програми, яка, безумовно, сприятиме, підвищенню ефективності компанії, – сказав пан Нолкен. – Мені приємно працювати у складі потужної команди професіоналів, котра зорієнтована на впровадження технічних інновацій. Упевнений, що така спрямованість забезпечить успіх роботи компанії. Хочу подякувати нашим партнерам – компанії «АМАКО», яка кілька років поспіль допомагала нам розв’язувати проблеми технічного переоснащення, сподіваюсь, що ця співпраця продовжиться, ми розглядаємо її як довгостроковий проект, бо довіряємо один одному.

–Для мене велика честь перебувати в Тернополі та розділити цей момент із компанією «Мрія», – говорив представник групи компаній Alkhorayef Group Адріано Луз, – співпраця між нашими командами має цікаву історію, яка сподіваюсь, буде розвиватися, набуватиме нових цікавих форм. Ми готові до нових випробувань, для цього упродовж двох останніх місяців удвічі збільшили кількість обслуговуючого персоналу в Тернополі для забезпечення вимог і потреб «Мрії».

–Ми співпрацюємо з агрохолдиногом «Мрія» понад 10 років, але тривалий час постачали лише причіпну техніку. Принцип був доволі простий: поставили, здали в експлуатацію, і забули. Але до роботи із самохідною технікою треба застосовувати зовсім інші підходи: вона має бути бездоганно справною на момент поставки, а потім працювати, як годинник, протягом тривалого часу. Аби забезпечити такий режим роботи, наші інженери мають бути у постійному зв’язку з господарством. З 2017 року ми почали поставляти в компанію трактори бренду Massey Ferguson потужністю 370 кінських сил, перша партія складалася з 13 тракторів, які успішно відпрацювали сезон. У 2018 році поставили ще сім одиниць тракторів. У цьому році ми суттєво збільшуємо поставки. І сьогодні передаємо господарству 13 тракторів потужністю 370 к.с. моделі MF 8737S, а також 18 тракторів MF 7724S потужністю 240 к.с., – заявив комерційний директор компанії «АМАКО УКРАЇНА» Олег Гук, вручаючи Георгу фон Нолкену диплом від компаній «АМАКО» – Massey Ferguson.

Регіональний представник бренду Massey Ferguson корпорації AGCO в країнах Східної Європи Юрій Войцехович у своїй промові подякував партнерам із компанії «Мрія» за те, що третій рік поспіль зупиняють свій вибір на тракторах бренду Massey Ferguson. Спочатку це були трактори потужністю понад 300 к.с, потім почалося розширення лінійки. «В цьому році це, однозначно, найбільша оборудка в європейському регіоні. Завдяки їй «Мрія» стає ключовим клієнтом нашого бренду. Нам дуже важливо мати в Західній Україні такий потужний центр споживання наших послуг. Ми досягли найвищого рівня співпраці з компаніями «Мрія» та «АМАКО», коли спілкування між нами відбувається на одній мові. Досягли повного взаєморозуміння і в реалізації готової продукції, і в сервісному обслуговуванні. Дякую за вибір», – сказав Юрій Войцехович, вручаючи Георгу зменшену модель трактора Massey Ferguson.

Після урочистої частини пан Войцехович повідомив журналістам, що компанія AGCO надалі випускатиме не лише потужні трактори, але й переходить у сегмент машин потужністю нижче 100 кінських сил, оскільки від клієнтів надходить дуже багато замовлень на такі моделі. Новий трактор із такої серії буде представлений на виставці «АГРО-2019».

Гості та журналісти мали змогу ближче ознайомитися із технікою, яку одержав агрохолдинг. Всесвітньо відомі трактори бренду Massey Ferguson 8737S потужністю 370 кінських сил використовуються для важких польових робіт, наприклад, глибокої оранки та посіву, ґрунтообробки з широкозахватними агрегатами, а машини потужністю 240 кс моделі MF 7724S можуть бути задіяні для таких же операцій, але з агрегатами меншої ширини захвату, а також причіпними обприскувачами. Господарі замовили додаткові специфікації для того, щоб використовувати їх у картоплярстві. Ці моделі тракторів мають автоматичну трансмісію, яка підлаштовується під оберти двигуна, і якщо трактору важко працювати з якимись знаряддями, коли він рухається під гору чи на площах із переущільненням, він без впливу оператора, включає понижену передачу, успішно справляється з піковим навантаженням, входить в нормальний режим роботи, а потім автоматично переключається на вищу передачу. Завдяки цьому машина ефективна і економічна одночасно. Двигун AGCO POWER має питому витрату пального 199 г на квт/год. В машинах інших брендів цей показник становить 201-203 г на квт/год.

«Ми підписали сервісний контракт, згідно з яким узяли на обслуговування 79 одиниць техніки, – розповів Олег Гук. – Перевага такої співпраці в тому, що клієнт може наперед планувати свої витрати, знає хто і коли буде обслуговувати конкретні одиниці техніки, це означає, що за нею закріплені наші сервісні інженери. І ми, і представники «Мрії», згідно з регламентом, маємо чітке розуміння, впродовж якого часу маємо випустити трактор в роботу після якоїсь несправності. Якщо трапляється складна поломка, усунення якої потребує 10-15 днів, ми на цей період даємо абсолютно рівносильний за тяговим зусиллям трактор, щоб господарство могло повноцінно виконувати свої агрономічні потреби, не втрачаючи часу. Також сервісний контракт зобов’язує нас тримати певний перелік запчастин в Тернопільському представництві, ми можемо також створити тимчасовий склад запчастин на базах клієнта. Влітку перед тим, як поставити нову техніку, ми будемо проводити демонстраційні покази».

Сервісна служба «АМАКО» складається із кількох рівнів. На першому працюють фахівці, які мають оглянути трактор згідно з регламентом і підготувати його до роботи, на другому задіяні інженери, які інтегрують техніку в конкретну технологію, вони можуть зробити дрібний ремонт, на третьому – машини обслуговують спеціалісти вищого рівня, які можуть діагностувати та ремонтувати двигуни, електрообладнання, коробку передач. Це люди, які мають досвід не менше двох-трьох років. «АМАКО» також дбає про підготовку механізаторських кадрів для компанії-клієнта.

Гості мали змогу переконатися в маневреності трактора 8737S, яку продемонстрував механізатор Василь Радванський.

–Чудовий трактор, – ділиться враженнями Василь, – слухняний, комфортний, має системи паралельного водіння, простий в управлінні, працювати на ньому одне задоволення…


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: