НОВИНИ

На Вінниччині судитимуть організаторів незаконних рубок в держлісництві

02.09.2020 09:32
1574272126_1574272139

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох службових осіб одного з лісництв ДП «Хмільницьке лісове господарство», які у складі організованої злочинної групи налагодили незаконну порубку дерев у лісах. Про це повідомляє пресслужба пресслужба прокуратури Вінницької області, пише agronews.ua.

За даними слідства організовану групу створив та очолив лісничий лісництва, який до вказаної незаконної діяльності залучив майстра та вальника лісу. Учасники групи, діючи з метою особистого збагачення, без відповідного дозволу і законних підстав, протягом 2019 року, здійснили незаконну рубку дерев породи дуб, граб та черешня на території одного з кварталів ДП «Хмільницьке лісове господарство».

В результаті протиправних дій, державі завдано збитків на суму майже 1 млн 140 тис гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативним супроводом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Довідково: Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Санкція ч. 4 ст. 246 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: