НОВИНИ

Сівалка Spirit – точний висів насіння та добрив: доведено практикою

22.11.2022 12:15
Спіріт

Вартість ресурсів для забезпечення сталих технологій виробництва сільськогосподарської продукції постійно зростає. Високі ціни на паливо, добрива, ЗЗР інколи змушують вітчизняних аграріїв навіть кардинально переглянути підходи до своєї діяльності.

Посівні комплекси Spirit від компанії Väderstad — це універсальні агрегати, які дають змогу досягати високої точності та продуктивності під час висіву різноманітних зернових культур. Наразі посівні комплекси Spirit випускається у варіантах із робочою шириною 3, 4, 6, 8 або 9 м. У цьому посівному агрегаті втілено інноваційні рішення, які підвищують точність і спрощують виконання робіт у господарстві.

Окрім точного закладання насіння у ґрунт, яке здійснюється за допомогою дводискових сошників великого діаметру (380 мм), технічні можливості агрегатів також дають змогу точно та рівномірно вносити та розподіляти мінеральні добрива, що покращує ефективність та дає змогу значно зекономити на процесі їх внесення .

Залежно від моделі, посівні комплекси Spirit можуть мати три різні системи та методи внесення мінеральних добрив.

Метод FIX — особливістю цього методу є можливість виконання одночасного обробітку ґрунту дисковими робочими органами та внесення мінеральних добрив, при цьому сошники для внесення мінеральних добрив кріпляться до ґрунтообробних дисків. За такого способу внесення мінеральні добрива висівають смужками завширшки 5 см із шириною міжрядь 125 мм перед кожним рядком висіву насіння. Добриво завжди розміщується глибше від насіння, що унеможливлює його хімічну токсикацію та затримку в рості під час проростання. Результат такого внесення – довготривала дія мінеральних добрив завдяки їхньому розміщенню у глибшому, вологішому шарі ґрунту, відповідно, швидке й ефективне поглинання коренями рослин поживних речовин та поліпшення їхнього росту й розвитку. Під метод FIX доступні сівалки Spirit 600-900C FIX із робочою шириною 4, 6, 8 і 9 м.

Метод внесення мінеральних добрив Nordic передбачає висів добрив за допомогою диско-анкерних сошників, які встановлено замість ґрунтообробної дискової борони і які мають високе притискне зусилля. Вони вносять добриво між рядками насіння з шириною міжряддя 250 мм, що дає певні переваги за традиційної підготовки ґрунту та посушливих умов навесні. Під метод Nordic доступні сівалки Spirit 600-800C Nordic із робочою шириною 6 і 8 м.

Метод InLine: завдяки цьому методу є можливість вносити стартові мінеральні добрива через окрему трубку в сошник разом із насінням, забезпечуючи рослинам швидке засвоєння поживних речовин. При цьому окремий розподіл насіння й добрив не впливають на якість висіву та точність внесення мінеральних добрив. Сівалка Spirit 600-900C InLine доступна з робочою шириною 6 м.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: