НОВИНИ

Сільгоспвиробники повідомляють про нестачу техніки в Україні

01.05.2023 13:17
agrof-yuzhn-vidnovlyuye-potuzhnosti_17

На полях ГК «Агроф’южн» вже почалася висадка розсади томатів у відкритий ґрунт. Цього року компанія вирощуватиме томати на близько 6 тис. га (5 тис. га на Миколаївщині й 1 тис. га — на Одещині). Для проведення робіт потрібна техніка, адже наявний до війни техпарк підприємства був розбитий та розкрадений. Про це AgroPortal.ua розповів співвласник компанії «Агроф’южн» Олексій Сипко, пише agronews.ua.

За його словами, в агропідприємстві поблизу Снігурівки були викрадені або розібрані всі машини. Зараз техпарк «збирають» буквально по частинах: все, що зараз є з техніки на майданчику, знаходили в місцевих людей, але більшу частину з цього відділення так і не знайшли. росіяни, що не змогли забрати, просто розстрілювали або розбирали, нівечили. 

«Наразі в «Агроф’южн» потреба в лізингу сільгосптехніки становить 100 млн грн. Але нині дуже велика проблема з нестачею техніки в Україні. Попередньо є домовленість з «Украгролізинг» на оформлення тракторів, але з 19-ти одиниць потрібної техніки постачальник може поставити лише 5», — зазначає Олексій Сипко. 

Крім того, паралельно компанія відновлює зрошувальні системи. Для вирощування томатів необхідно, щоб на полях запрацювала Інгулецька зрошувальна система, адже це дуже важливий елемент технології. 



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: