НОВИНИ

Штрафи за генератори: українцям загрожують великі грошові стягнення

08.12.2022 17:05
featured-image-generator.jpeg-640x360-1

Криза в енергетичній системі України змушує українців шукати альтернативні джерела електроенергії. Багато громадян вдалися до закупівлі генераторів. Проте не всі знають, що є певні правила експлуатації цих приладів, які порушувати не можна. А штрафи за генератори можуть сягати 500 тис. грн. Про причини штрафних стягнень та про винятки з цих правил розповіло видання today.ua, пише  agronews.ua.

Далеко не всі знають, що на зберігання пального для генератора потрібно отримати відповідну ліцензію, а експлуатація генераторів на підприємствах вимагає оформлення спеціальної документації. За порушення цих правил передбачено колосальні фінансові стягнення.

За відсутність у підприємця ліцензії на зберігання палива для генератора може бути призначено штраф у розмірі 500 тис. грн. Але згідно зі ст.15 Закону № 481 є декілька винятків.

Винятками є підприємства та організації, що повністю забезпечуються з державного або місцевого бюджету. Також цей виняток поширюється на підприємства та організації системи державного резерву. Не можуть бути оштрафовані й підприємства, що займаються газо- та нафтовидобуванням та зберігають паливо для власних потреб.

Також слід нагадати, що генератори не можна встановлювати всередині приміщення або на балконі. Цей пристрій потребує встановлення зовні приміщення. Відстань від генератора до приміщення має бути від 6 метрів. А зберігати запаси палива слід на відстані щонайменше 10 метрів від генератора. Крім того, забороняється підключати електрогенеруючий пристрій до електричної мережі. Експлуатований генератор має бути сертифікований в Україні.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: