Шматок іберійського хамона, вироблений в Іспанії, був проданий за рекордну суму. В’ялену свинячу ногу продали за 11881 євро на неофіційному аукціоні в Японії. Цю подію внесли до “Книги рекордів Гіннеса”. Про це повідомляє Meat-Inform, пише agronews.ua.
“Без сумніву, це хороша новина для іспанського іберійського свинарського сектору, який отримав оптимістичну звістку в ці важкі часи”, – прокоментував іспанський виробник мер Сьєрри Ябуго.
Іберійський хамон є зареєстрованим географічним зазначенням. Тварини, з яких виготовляють цей продукт – свині іберійської породи, які харчуються виключно жолудями та травами. Для виробництва хамону їх забивають у дворічному віці.
Виробництва ноги-рекордсменки, кінцева вага якої перевищує 10 кг, у січні 2020 року перевищило 5 років.
“Із своїм традиційним повільним процесом висихання та природного дозрівання, Кортеконсепсьон, мабуть, найкращий анклав в Іспанії для виробництва ібрійського хамону”, – заявив виробник Sierra Mayor.
Компанія стала першим об’єктом в секторі іберіко, якому дозволено експортувати продукцію до Японії та Мексики. Там іберійський хамон вже зарекомендував себе як символ високої якості та гастрономічного престижу, зазначають в Sierra Mayor.
Нагадаємо, Фермер з Карпат єдиний в Україні робить сиров’ялену баранину – аналог хамона.