НОВИНИ

Щорічно в українських лісах приростає 35 млн кубометрів лісу

27.02.2019 07:39

Держлісагентство публічно прозвітувало про діяльність лісового господарства за минулий рік. Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар повідомив, що Україна сьогодні посідає 9 місце серед європейських країн за площею лісів та 6 місце за запасами деревини. Про це пише LisoWeek.

Щорічно в українських лісах приростає 35 мільйонів кубометрів лісу (понад 2 мільйони кубічних метрів – у Івано-Франківській області). Відбувається поступове збільшення запасу деревини, що підтверджує значний природоохоронний та економічний потенціал українських лісів.

Також Володимир Бондар зазначив, що за 2018 рік підприємства галузі від усіх видів рубок заготовили 16,5 мільйонів кубічних метрів деревини.

«До прикладу, у Німеччині, при трохи більшій ніж в Україні площі лісів, заготовляється практично у п’ять разів більше деревини – 95 мільйонів кубічних метрів, – зауважив заступник голови Держлісагентства. – Також важливим аспектом є перехід державних лісогосподарських підприємств від, так би мовити, традиційних способів заготівлі деревини, що існували в галузі з радянського часу, до європейських – поступових та вибіркових систем заготівлі деревини».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: