ТЕХНОЛОГІЇ

Шафи для одягу – купе, пенал чи класична модель?

29.04.2024 17:35

Сучасні меблеві фабрики пропонують безліч рішень, коли мова йде про меблі. Причому не має значення, це меблі для будинку/квартири, офісу чи комерційного приміщення. Вибір у всіх групах дуже великий і різноманітний.

Переконатися в цьому можна, відвідавши сайт інтернет гіпермаркету МебельОк. Тут доступні всі без виключення меблеві модулі, в тому числі шафи для одягу. Це унікальні конструкції, які призначені для зберігання речей (предметів гардеробу). Але не дивлячись на спільну назву, шафи для одягу відрізняються за багатьма параметрами в залежності від того для яких приміщень вони призначені і для зберігання якого саме одягу.

На що звертати увагу?

Отже перше питання, на яке треба відповісти якщо перед вами стоїть завдання вибрати шафу для одягу – це тип приміщення і тип одягу. Якщо це офісний кабінет або передпокій і зберігати в шафі ви плануєте тільки верхній одяг, то краще віддавати перевагу містким конструкціям з великими просторими нішами з вішаками. Такі конструкції не передбачають наявність шухляд чи поличок, і це не потрібно. Шафи для одягу з просторими нішами, шухлядами та поличками – це ідеальний вибір коли треба підібрати модель для спальні чи дитячої.

Також треба враховувати площу кімнати. Адже класична шафа передбачає відривання дверей «на зовні», отже знадобиться додаткова вільна площа. Якщо приміщення дозволяє, то класична пряма шафа впишеться в такий інтер’єр ідеально. А вже залежно від простору можна обрати моделі з різною кількістю дверцят тобто відсіків. Мануфактури пропонують шафи для одягу:

  1. однодверні;
  2. двохдверні;
  3. трьохдверні;
  4. чотирьохдверні.

Для дуже великих приміщень актуальними навіть будуть моделі з 5 та 6-ма дверцятами.

Якщо приміщення невелике, та не має багато вільної площі, оптимальним рішенням стане шафа для одягу виконана по принципу купе. Відкривати такі дверцята можна не займаючи додатковий простір у приміщенні. При цьому по місткості шафи для одягу типу купе не поступаються класичним, а може навіть є кращими.

Також існують моделі кутові. Такі шафи для одягу стануть ідеальними в приміщеннях зі складної конфігурацією. Це про кімнати чи кабінети з багатьма кутами, нішами, арками тощо.

Якщо шафа підібрана з урахуванням цих особливостей приміщення, то вона стане ідеальним предметом інтер’єру,  дозволить оптимізувати простір і головне, гарантує акуратне розміщення та зберігання речей.

Щодо матеріалів, то мануфактури використовують:

  • натуральне дерево;
  • ДСП;
  • МДФ;
  • Пластики (HPL, CPL).

Декоративне оформлення може бути як з натурального дерева чи шпону, пластику чи скла так і з дзеркалами. Дзеркала на фасадах – це чудова ідея для невеликого передпокою (бо візуально простір таким способом можна збільшити) або для спальні (додасте теж візуально простору та зробите приміщення більш освітленим).

шафа гардеробна

Взагалі, шафа для одягу – то дуже важливий модуль і не тільки в плані функціоналу але і дизайнерського рішення. Добре що на сайті інтернет магазину MebelOk шафи для одягу представлені у різних виконаннях та різних цінових діапазонах. Це значить, що підібрати вийде конструкцію і до смаку, і до вже готового інтер’єру, і в рамках виділеного бюджету. Консультанти підкажуть які саме варіації в плані конструкції та габаритів підійдуть саме для вашого приміщення. Головне, що вибір не просто є, а він справді дуже різноманітний.


Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: