АГРОФОТО

Селекціонери вивели три унікальні сорти перцю

22.07.2022 09:07
890_450_5eab00c559905

Новий рік – нові сорти перцю; це, здається, прийшло в голову вченим із Syngenta. Селекціонер вивів щонайменше три нові сорти зеленого, жовтого та оранжевого кольорів. Про це повідомляє agronews.ua.

Пітер Колберс пояснює, що саме  робить ці сорти перцю такими унікальними.

Y08951 (жовтий) – менше проріджування, більша маса плоду

 «Цей сорт має стійкість до TM3 і до плісняви. Він вийшов із випробування минулого літа з більшою вагою плодів, ніж стандартний сорт, приблизно на 5-10 грамів важчим. Новий перець отримує таку вагу плодів завдяки своїй міцності, яка влітку більша в порівнянні з поточним стандартом».

Додатковою перевагою є те, що новий перець також більш трудомісткий. «З меншою вагою плодів у вас завжди буде більше праці на збирання врожаю. Крім того, для цього сорту не потрібне проріджування, щоб зберегти вагу плодів». Приємно, адже період проріджування зазвичай припадає на середину літніх відпусток, коли робочої сили особливо не вистачає.

Ще один важливий плюс нового сорту – він стійкий до кімнатної гнилі.

PR10215 (зелений) – швидкий і продуктивний

Цей новий сорт характеризується легким закладенням на зиму та швидким ростом. Це на кілька днів швидше, ніж стандартний сорт. Ще однією перевагою для виробників є повільне забарвлення зеленого перцю.

Крім того, сорт має стійкість до TM2 і його відносно легко вирощувати. Він генеративний і легко зав’язується; вам не потрібно вживати додаткових дій. Це, у свою чергу, робить його дуже легким для швидкого росту. У випробуваннях і у виробників сорт PR10215 виявився найкращим за продуктивністю.

O06927 (помаранчевий) – стійкий проти внутрішньої гнилі, висока маса плоду

Новий помаранчевий перець виявився набагато сильнішим проти внутрішньої гнилі, ніж інші сорти. Новий сорт зі стійкістю TM3, яка наразі є стандартом, також має вищу масу плодів. Плюс він має насичений колір.

Це сильний сорт, який гарантує хорошу продуктивність та відмінний смак.

Читайте також: Фермери змушені продавати пшеницю, щоб розрахуватися з пайовиками.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: