АГРОФОТО

Вчені вивели новий сорт чудо-рослини: баклажани і помідори на одній рослині

07.12.2021 10:06
brimato

Баклажани і помідори будуть рости на одній рослині. Вчені вивели  новий сорт цієї чудо-рослини. Аграрні вчені вважають, що це принесе велику користь людям, які живуть у містах, оскільки вони зможуть вирощувати достатньо овочів на меншому просторі. Про це повідомляє pipanews, пише agronews.ua.

Поки проводяться нові експерименти в галузі сільського господарства, вчені намагаються підвищити врожайність сільськогосподарських культур і збільшити доходи фермерів.

Рослину назвали брімато (brimato) — від англійських слів brinjal і tomato — баклажан і томат.

Згідно зі звітом, вчені з Індійської ради сільськогосподарських досліджень розробили цю рослину за технологією щеплення.

Індійський дослідницький інститут овочів, розташований у Варанасі, раніше розробив рослину картоплі та томатів за допомогою технології щеплення. Зараз у співпраці з ICAR (Індійська рада сільськогосподарських досліджень) інститут розробив сорти баклажанів і помідорів. Проте зараз ведуться дослідження щодо його комерційного використання.

Як проводиться процес щеплення?

Згідно зі звітом, щеплення проводили, коли баклажанам виповнилося 25 днів, а томатам – 22 дні. Після щеплення його утримували в належному середовищі, а через 15 днів щеплення висадили в поле.

Вчені кажуть, що це принесе велику користь фермерам. Їм не потрібно буде окремо садити баклажани і помідори. Це також зменшить витрати та зусилля та допоможе збільшити дохід.

Варто пам’ятати, що для збільшення наукового виробництва потрібно щепити можна лише овочі одного сімейства.

Читайте також: «Нова пошта» вводить нові тарифи: що зміниться.



Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: