НОВИНИ

СБУ виявила шахрайську схему з дозволами на міжнародні перевезення

31.12.2022 15:29
logistic-dobrodiya

Начальника одного з управлінь держпідприємства «Укрінтеравтосервіс» було затримано під час передавання йому хабара у розмірі $1500 від міжнародних вантажних перевізників. Як говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Facebook, Служба безпеки України, прокуратура та міністерство розкрили шахрайську схему вимагання хабарів з перевізників, пише agronews.ua.

«Судячи з усього, посадовець шахрайським шляхом вимагав гроші за законні рішення щодо розподілу дозволів на міжнародні перевезення від країн-учасниць Європейської Конференції міністрів транспорту», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що перевізник, на хабарі від якого був впійманий посадовець «Укрінтеравтосервісу», має багаторічний досвід міжнародних перевезень та автопарк, який відповідає усім вимогам. Тож електронна система в будь-якому разі ухвалила б рішення про отримання дозволу на користь цього суб’єкта.

«Конкурс про розподіл дозволів ЄКМТ на 2023 рік вперше був проведений в електронному вигляді, а заявки перевізники подавали через інформаційну систему «Шлях». Саме через автоматизацію втручання людини в систему було неможливим. Посадовець шахрайським шляхом вимагав у перевізників гроші й фактично ніяким чином не міг вплинути на рішення щодо отримання дозволу», — підкреслюють у міністерстві.

Наразі розпочато аналіз даних щодо усіх перевізників, з якими контактував посадовець, затриманий за отримання хабара. У разі встановлення штучного викривлення даних буде ухвалено рішення про скасування багаторазових дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: