ВАЖЛИВО

СБУ відкрила справу на НІБУЛОН

22.04.2023 16:13
nibulon

Головне управління Служби безпеки України у Миколаївській області відкрило проти ТОВ «Суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» справу за ст.114-1 за «перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань», пише agronews.ua.

Керівництво заводу підозрюють у невиконанні мобілізаційних розпоряджень щодо оповіщення військовозобов’язаних працівників про необхідність прибуття до РТЦК та СП, говориться на сторінці Миколаївського обласного ТЦК та СП у Facebook.

За статтею за невручення повісток на керівництво підприємства очікує або адмінштраф у розмірі 3400-8500 грн, або позбавлення волі на 5-8 років.

Зі свого боку, в компанії «НІБУЛОН» заявили, що проти них ведеться «інформаційна війна». Завод виконує розпорядження територіальних центрів комплектування за законодавством. З початку вторгнення на заводі мобілізували 80 працівників — майже 20% штату підприємства, підкреслюють у компанії.

За всіма мобілізованими завод зберіг робочі місця та сплачує їм щомісяця 13 тис. грн допомоги плюс 22% від неї — до бюджету, загалом 9,4 млн грн. На потреби ЗСУ компанія перерахувала 53 млн грн і передала 48 одиниць техніки.

«Переконані, що СБУ в Миколаївській області докладно вивчить нашу справу та знайде людей, що підривають національну безпеку України зсередини. Сьогодні окремі особи, на жаль, і далі працюють на ворога та користуються недолугістю законодавства, у зв’язку із чим кримінальні справи відкриваються одразу після подання заявки начебто про можливий злочин», — говориться у повідомленні «НІБУЛОН» у Facebook.



Перегляди: 27
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: