НОВИНИ

Румунія зволікає зі створенням якірної стоянки під українське зерно

26.11.2023 17:11
352-2-1

Румунія збиралась у жовтні створити якірні стоянки для рейдової перевалки українського зерна в порту Констанца, однак це навряд чи вийде зробити і в листопаді. Таку думку висловила старший науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ірина Коссе, передає agroportal.ua, пише agronews.ua.

Вона нагадала, що Українська зернова асоціація (УЗА), яка адвокатує створення місць для перевантаження зерна з баржі на корабель без заходу в порт, висловлювала сподівання, що одна така стоянка буде облаштована поточного місяця. 

«Але здається, що і в листопаді не встигнуть. Наші пропозиції зараз опрацьовуються у Міністерстві транспорту Румунії та порту Констанца. Наразі погоджено одну якірну стоянку у Констанці. Для того, щоб вона запрацювала, потрібно встановити на неї два буї, до яких швартуватиметься судно. Інсталяція буїв займає близько двох тижнів, до того ж їх потрібно придбати, доставити та встановити. Це також може зайняти 3-4 тижні», — пояснила експерт. 

Вона зауважила, що УЗА навіть за румунів визначила чіткі координати таких стоянок, тим залишається тільки погодитись, але щось заважає.

«Одні кордон перекривають, інші буй не можуть встановити. Так і живемо», — підсувала Ірина Коссе.



Перегляди: 198
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: