НОВИНИ

Робота «зернового коридору» суттєво призупинилась: причини

26.01.2023 15:19
foto-liha_large

Сьогодні в роботі зернового коридору спостерігається найнижчий показник за всі майже 6 місяців роботи коридору – прохід 2-3 судна на добу. Основна причина – штучне перешкоджання роботі «зернової ініціативи» з боку російських інспекторів. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

За останні сім днів у рамках зернового коридору Україна відправила 871 тис. тонн агропродукції. Кукурудзи поїхало 387 тис. тонн, пшениці – 287 тис. тонн. Всього коридором уже вийшло 673 судна з 18,4 млн тонн української агропродукції.

Як повідомляється, від початку року Україна відправила до Африки 194,4 тис. тонн агропродукції на 8-ми суднах, із яких – 46,5 тис. тонн пшениці. Зокрема, днями з порту Чорноморськ вийшло четверте судно в рамках ініціативи Grain from Ukraine.

AMIRA HANA доставить до порту Джибуті 30 тис. тонн пшениці, а звідти українське зерно буде спрямоване до Ефіопії. Загалом до Ефіопії, яка перебуває на межі голоду, Україна вже доправила 238,3 тис. тонн пшениці.

Найбільше агропродукції від початку роботи «зернової ініціативи» поїхало до Африки у жовтні. Тоді було завантажено 25 суден, загальний тоннаж становив 571,4 тис. тонн агропродукції.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: