НОВИНИ

Провідний виробник добрив в Україні на місяць призупиняє виробництво

02.04.2024 14:11
1

Виробництво аміачної селітри, аміаку та вапнякової селітри на заводі «Рівнеазот», що входить до складу групи OSTCHEM, буде зупинено на місяць. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Як зазначається, підготовчі роботи до зупинки почалися на підприємстві 30 березня. Експерти ІА Інфоіндустрія пов’язують зупинку заводу зі зниженням попиту на основну продукцію.

«Навіть припинення опалювального сезону, що впливає на зниження ціни на газ в Україні не зупинило власників заводу прийняти рішення про зупинку. Нагадуємо, що у 2022 р. українські виробники селітри припиняли виробництво менш ніж на місяць із часу початку повномасштабної агресії рф, але на такий період заводи ще не зупинялись», – вказується в повідомленні.

Також уточнюється, що в березні Рівнеазот виробив близько 5 тис. тонн КАС-32, 34 тис. тонн селітри та дещо менше 2 тис. тонн аміачної води (з урахуванням завантаженості цехів заводу).

Рівнеазот наразі є другим за потужністю виробником азотних добрив, що працює в Україні, і за 2024 р. уже виробив близько 107 тис. тонн аміачної селітри.

У зв’язку з тим, що в окремих аграрних ЗМІ з’явилася недостовірна інформація щодо начебто зупинки «Рівнеазоту», пресслужба Group DF офіційно повідомляє:

«Рівнеазот» не зупинявся та продовжує працювати у звичайному режимі. На підприємстві працюють всі базові цехи – цех аміаку, азотної кислоти, аміачної селітри та КАС.
Завод завантажено на 70%, підприємство повністю виконує виробничі плани та успішно проходить піковий високий сезон весінньої посівної.

Наголошуємо, що азотний холдинг OSTCHEM продовжує своєчасно забезпечувати аграріїв мінеральними добривами відповідно до взятих на себе зобов’язань. Потужності наших підприємства і далі будуть завантажуватись чітко у відповідності до існуючого попиту на ринку.

Просимо журналістів не публікувати плітки та звертатися до пресслужби Group DF за достовірною інформацією.



Перегляди: 1624
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: