НОВИНИ

В Україні провідні агровиробники орендують землі через майданчик УУБ

24.08.2023 12:16
an_post_23_08

За час проведення земельних торгів на онлайн аукціонах у системі Прозорро,Продажі відбулося понад 4800 успішних аукціонів із оренди державних та комунальних ділянок. За їхніми результатами громади отримують щороку до своїх бюджетів понад 785 млн грн. А це досить вагомий внесок для розбудови та розвитку територій, підтримки внутрішньо переселених громадян, родин військових ЗСУ тощо.

Найбільше пропозицій на торги за увесь цей час учасники подали через майданчик Української універсальної біржі: понад 1270, із яких більшість стали переможцями. А отже успішно орендували наділи. І це переважно ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Найконкурентніші аукціони збирали більше 10 учасників, а перемогу здобували агровиробники, котрі працювали на майданчику УУБ і яких супроводжували професійні та досвідчені менеджери маркетплейсу. Серед таких орендарів, наприклад, ТОВ «ЖИТНИЦЯ ПОДІЛЛЯ», ТОВ «LP TRADE», ТОВ «ТАС АРО ПІВДЕНЬ», ТОВ СП «НІБУЛОН».

А от за найдорожчі лоти, які орендували підприємці на земельних торгах, переможці сплачують 500 000 грн, 700 000 грн та навіть 1 000 000 грн. Місцеві бюджети отримали конкурентну плату за комунальні землі, а підприємці необхідні наділи для розвитку свого бізнесу. Це, зокрема, ФГ «СЛОБІДСЬКЕ», ТОВ «ЛИСТ-РУЧКИ», ТОВ «АГРОФІРМА «КОЗАЦЬКА» та інші.

«Ми завжди щиро радіємо за наших учасників та організаторів торгів. Адже разом із ними менеджери проходять усі етапи підготовки та участі у торгах. А головне, що кожен із учасників та організаторів після завершення успішного аукціону отримує бажаний результат: гідну орендну плату до бюджету громади та потрібні землі для розширення сільськогосподарських угідь.

Наша команда продовжує працювати стабільно та відповідально. Запрошуємо учасників до подальших земельних торгів. Нині у системі до 1 тисячі актуальних оголошень із оренди державних та комунальних ділянок. І наші менеджери нададуть супровід у підготовці до кожного аукціону», – інформує директор  ТОВ «Українська універсальна біржа» Сергій Гладкий.

Підписуйтеся також на зручні сервіси від майданчика УУБ для моніторингу нових оголошень на земельних торгах за заданими параметрами: Земельний бот у Вайбері чи аналогічний Земельний бот у Телеграмі.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: