НОВИНИ

Прогнозований баланс добрив у березні буде суттєво меншим за потребу

07.11.2022 14:17
dumka-agrariji-zmozhut-zakupili-lishe-30-neobhidnih-dobriv

З жовтня до березня вітчизняне виробництво азотних добрив може скласти 630 тис. т, тобто загалом на весняний період аграрії матимуть менше 800 тис. т добрив українського виробництва. Ще частина буде імпортована. Фактично баланс на кінець березня складатиме 1 млн т добрив, що втричі менше за потребу. Про це повідомив керівник ІА «Інфоіндустрія» Дмитро Гордійчук під час зустрічі Trend&Hedge Club, пише agronews.ua.

«Всього в Україну за пів року було імпортовано менше 900 тис. т добрив. В минулі роки за цей період імпортувалося до 2,5 млн т. Потенційно можливий імпорт — 30-35 тис. т/місяць. Якщо з’явиться морська логістика, він може подвоїтись. Раніше імпорт складав 250 тис. т за місяць, і власне виробництво становило до 300 тис. т лише азотних добрив. Можна сказати, що Україна зараз знаходиться на примусовому азотному голодуванні», — зазначає Дмитро Гордійчук.

Він додає, що аграрії під осінню посівну кампанію закупили лише 25% добрив групи NPK від потреби. Навесні можна очікувати, що використання азотних добрив скоротиться до 35% від рівня закупівлі 2021 року, тобто просідання становитиме близько 70%. 



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: