ВАЖЛИВО

Права на користування землею необхідно зареєструвати до 19 січня

02.01.2023 10:15
land-kontsep

Державну реєстрацію речових прав на сільськогосподарські земельні ділянки, отримані в користування за спрощеною процедурою строком до 1 року на період дії воєнного стану, необхідно здійснити до 19 січня 2023 року. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА з посиланням на відповідний закон України (№2698-IX), пише agronews.ua.

Зокрема, йдеться про земельні ділянки, що перебувають на праві постійного користування у фермерів та які передані в оренду іншим аграріям на період війни, а також ділянки, щодо яких уклали договори про передачу права землекористування.

У відомстві підкреслили, що не потрібно реєструвати права оренди комунальних сільгоспземель, які були укладені за спрощеною процедурою без проведення земельних аукціонів з територіальними громадами.

«Оскільки відповідно до положень Закону України передбачена необхідність орендарю (суборендарю) протягом двох місяців подати заяву про державну реєстрацію права користування, а закон набрав чинності 19 листопада, то в аграріїв залишилося не так багато часу. У разі, якщо протягом 3 місяців право оренди земельної ділянки не зареєструють, договір оренди земельної ділянки вважається припиненим. Однак, у зв’язку з невнесенням до Державного реєстру прав відомостей про реєстрацію відповідного права або відомостей про поновлення відповідного договору до збирання врожаю, посіяного землекористувачем на земельній ділянці, землекористувач має право на збирання такого врожаю», — зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман.



Перегляди: 10
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: