НОВИНИ

Чиновницю Держгеокадастру підозрюють у незаконній передачі землі

12.01.2022 17:37
1551772603_72326413

Державне бюро розслідувань повідомило про другу підозру чиновниці Держгеокадастру. Правоохоронці вважають, що вона незаконно передала у приватну власність землі на майже 4 мільйони гривень. Про це повідомляє ДБР, пише agronews.ua.

Про підозру чиновниці обласного управління Держгеокадастру Чернігівської області повідомили слідчі ДБР.

У 2018-2019 роках посадовиця підписала 8 наказів про безоплатну передачу державних земельних ділянок у власність 8 людям для ведення сільського господарства.

Вона не перевірила інформацію про те, що вони раніше вже використали своє право на безоплатну приватизацію земельних ділянок у Харківській області. Тому вдруге отримали землі площею 16 гектарів на території Удайцівської сільської ради Чернігівщини.

Загальна вартість незаконно наданих ділянок становить майже 4 мільйони гривень.

У результаті посадовицю Держгеокадастру підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 5 років.

«Чиновниця також має статус підозрюваної в іншому аналогічному кримінальному провадженні щодо незаконної видачі земельних ділянок двом жителям Чернігівщини. Загальна їхня вартість перевищує суму у 400 тисяч гривень», — зазначають слідчі ДБР.

Після відкриття цього кримінального провадження у вересні 2021 року посадовиця намагалась надати 5 тисяч доларів хабаря слідчому ДБР. Тоді жінку спіймали «на гарячому».

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: