НОВИНИ

Повернення до довоєнного формату роботи у Чорному морі: деталі

10.08.2023 15:08
zernovyi_korydor

Повернення до довоєнного формату роботи у Чорному морі абсолютно реальне. При цьому необхідно структурувати нову угоду, визначивши, які конкретно країни будуть відповідати за забезпечення конвоїв бойовими кораблями, нададуть бойову авіацію, допоможуть зі страхуванням. Таку думку висловив керівник Центру політичного аналізу Володимир Головко в ефірі «УНІАН», пише agronews.ua.

«Потрібно підключити країни глобального півдня, оскільки, власне, Китай був бенефіціаром «зернової угоди». Власне кажучи, і Індія теж», — зазначив Володимир Головко, нагадавши, що питання продовольчої безпеки є одним із важливих пунктів української формули миру, консультації з приводу якої відбулись у Саудівській Аравії.

Водночас Україна має піднімати питання не тільки про зерно, оскільки спроможність місцевого бізнесу експортувати товари до різних країн світу морем дозволить отримувати додаткові надходження до бюджету і надалі використовувати їх для фінансуавння сектору безпеки і оборони.

«Без відновлення нормальної роботи портів у нас будуть проблеми з фінансуванням спротиву російській агресії, адже є дані, що ті податки, які збираються в Україні, і ті витрати, які є на оборону, це дефіцит. Поки що за рахунок місцевих бюджетів перекидаються кошти, але це не може тривати безкінечно. Нам потрібно, щоб бізнес працював», — наголосив експерт.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: