НОВИНИ

Польські перевізники налаштовані блокувати пункт пропуску Дорогуськ

27.12.2022 17:14
yecherha

Внаслідок черг на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» польські перевізники збираються блокувати перехід. Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita, пише agronews.ua.

Зазначається, що блокування планують створити шляхом скупчення вантажівок та сільгосптехніки Аграрії стурбовані ситуацією на польському зерновому ринку через появу українського збіжжя, яке дешевше за місцеве.

Перевізники скаржаться на те, що виїхати з України неможливо, а створену українцями електронну чергу використовують для пропуску фур олігархів.

«Перевізники підрахували, що на добу з України повертається лише 100 автомобілів, тоді як, на їхню думку, має бути щонайменше в 6 разів більше. За їхніми оцінками, через Зосін, термінал, відкритий для повернення порожніх вантажівок, проїжджає 3 машини на годину, тоді як реєстрація порожньої вантажівки займає 5 хвилин», — пише видання.

Також йдеться про те, що польські підприємці стурбовані тим, що українці «захоплюють їхній транспортний ринок» та їздять без дозволів.

«Дійшло до того, що декілька підприємців мають намір відкрити транспортні компанії в Україні та скористатися свободою, наданою українським компаніям Єврокомісією», — зазначається у матеріалі.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: