ВАЖЛИВО

Польські фермери заблокували ще один пункт пропуску

16.02.2024 17:05
2

Через страйк польських фермерів на кордоні вже можуть затримуватися постачання гуманітарної допомоги в Україну. Загалом заблоковано вже шість пунктів пропуску. У чергах 16 лютого стоїть понад 3000 тис. авто, і мітингувальники на заблокованих пунктах майже не пропускають машини через кордон. Про це повідомляє ObozUa, пише agronews.ua.

За інформацією Держприкордонслужби України, спочатку 16 лютого страйк проводився на п’яти прикордонних переходах. Проте близько 11:10 фермери заблокували шостий пункт – “Корчова – Краківець”. Напередодні польські аграрії вже блокували цей пункт пропуску, однак пізніше блокада закінчилася.

“При тій кількості перетинів кордону, яку ми маємо на цей момент, я маю сумніви, що учасники цієї блокади пропускають необхідну кількість гуманітарної допомоги, яка йде в Україну в усіх напрямках”, – зазначив Демченко, розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Водночас, за його словами, мітингувальники не перекривають рух автобусів та особистого автотранспорту. Проїхати не дають лише вантажним автомобілям.

Загалом же черги з фур збільшуються, а кількість перетину кордону залишається малою. Зокрема, у напрямку пункту “Ягодин” за минулу добу кордон перетнули лише 145 вантажівок в обох напрямках.

“Гірша ситуація щодо пункту “Шегині”, бо за останні дні там лише кілька десятків вантажівок перетинають кордон на добу. За минулу добу це було 45 вантажівок”, – сказав речник ДПСУ.



Перегляди: 44
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: