НОВИНИ

Польські фермери відновили блокаду кордону з Україною

05.01.2024 12:10
blokuvannya_polskogo_kordonu

Глава польського уряду Дональд Туск переконуватиме польських протестувальників не блокувати польсько-український кордон.т Про це він заявив під час пресконференції 3 січня у Варшаві, передає «Укрінформ» ,пише agronews.ua.

Туск підкреслив, що для Польщі «дуже важлива допомога для України у війні з росією, і в цьому питанні діяльність Польщі не зміниться».

«Ми зробимо усе, щоб ефективно підтримувати Україну в її захисті від російської агресії», — сказав Туск.

З іншого боку, як зазначив польський прем’єр, уряд країн розуміє побоювання польських аграріїв і перевізників.

У цьому контексті він додав, що перевірить, чому польські аграрії планують відновити блокаду польсько-українського кордону, хоча перед різдвяними святами міністр сільського господарства РП Чеслав Секерський домовився з ними про призупинення блокади.

«Я маю намір довідатися, чому довіра (між міністром і фермерами. — Ред.) була настільки короткотривалою», — наголосив польський прем’єр.

Крім того, Туск повідомив, що попросив міністра інфраструктури РП Даріуша Клімчака представити йому перспективи вирішення проблеми блокади кордону з боку перевізників.

«Я переконуватиму польських перевізників, аби вони не використовували блокаду як метод захисту своїх інтересів», — заявив Туск.

Він зауважив, що польський уряд хоче зробити «все можливе, щоб захистити їхні інтереси у нерівній конкуренції з українськими перевізниками». Проте блокада кордону, за його словами, в умовах посилення бомбардувань росією України не допомагає польській владі вирішувати цю проблему, а, навпаки, перешкоджає.

Як відомо, сьогодні, 4 січня, польські фермери відновлюють блокування пункту пропуску «Медика – Шегині» на українсько-польському кордоні. 



Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: