НОВИНИ

Польські фермери продовжують блокування руху на кордоні у 6 пунктах пропуску

04.03.2024 09:14
7

На кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків. Про це повідомляє Радіо Свобода, пише agronews.ua.

На українсько-польському кордоні надалі блокуються усі шість напрямків, повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Як відзначив Демченко, «найбільша черга» спостерігається у напрямку контрольного пункту пропуску (КПП) «Краківець» і «Ягодин». Загалом у чергах на усіх шести напрямках – 2,4 тисячі фур.

За словами спікера ДПСУ, ситуація станом на зараз незмінна. Польські фермери декілька днів тому заблокували повністю можливість проїзду вантажівок в обох напрямках. Виключення – фури, які везуть гуманітарні чи важливі вантажі для України.

«Нагадаю про те, що це найбільший інфраструктурний напрямок де може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажні засоби, які слідують в Україну. За добу (2 березня – ред.) таких було лише 70. Натомість жодна вантажівка не перетинає кордон у бік Польщі, оскільки їх не пропускають», – розповів Демченко.

Речник ДПСУ зауважив, що протестувальники не блокують рух для інших категорій транспорту – легкових автомобілів й автобусів.



Перегляди: 323
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: