НОВИНИ

Польща розробляє проєкт швидкісної залізниці до України

15.10.2023 15:23
railroad-166535

Центр європейських проєктів Польщі розробляє проєктну документацію для організації швидкісного залізничного сполучення з Україною в межах Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T). Про це повідомила уповноважена уряду Польщі з питань польсько-української співпраці у сфері розвитку Ядвіга Емілевич, пише «Інтерфакс-Україна», пише agronews.ua.

«Центр європейських проєктів сьогодні працює над проєктною документацією з боку Польщі в цьому питанні», — сказала вона.

За словами Емілевич, включення залізничного сполучення від кордонів Польщі до Львова, Києва, Маріуполя та Одеси до TEN-T дає змогу профінансувати розроблення проєктної документації з європейських фондів.

Говорячи про поточні складнощі, вона зазначила, що поточний ремонт залізничних колій між Україною та Польщею гальмується через необхідність обмеження руху на кілька годин на день. «PKP (Польська державна залізниця. — Ред.) на прохання української сторони погодилася відкласти виконання ремонту, щоб не зупиняти рух», — пояснила вона.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: