ВАЖЛИВО

Озвучено метод боротьби проти зникнення лісів

15.09.2021 09:33
yaya-16317

В Україні розпочалася реалізація програми «Зелена країна», вже є певні результати. Лісистість України має бути не менше 20%, сьогодні вона становить 15,9%. Про це в інтерв’ю повідомляє голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, пише agronews.ua.

«Ми досить швидко просуваємось у вирішення питання землі. Для висадки 1 млрд дерев потрібно приблизно 170 тис. га. Ми вже знайшли до 100 тис. га власних територій, які потребують залісення — це згарища, території, де ліси були знищені внаслідок різних факторів. Ще приблизно до 70 тис. га — це землі місцевої влади. Ми пропонуємо громадам: або давайте територію, ми вам посадимо дерева — буде ваш ліс, або передавайте нам ці території. Станом на сьогодні вже більше 20 тис. га в стадії передачі від громад до наших підприємств! І діалог продовжується», – сказав Болоховець.

Другим питанням він назвав фінансування.

“Нам потрібно – 2 млрд грн на 3 роки. Абсолютно впевнений, що лісова галузь за рахунок детінізації та більш ефективної роботи здатна сама заробити ці кошти. І ми це зробимо”, – зазначив він.

Щодо саджанців, то, за словами чиновника, заготівля насінного матеріалу зросла в декілька разів, створюється інфраструктури для масштабного висіву, будуються сучасні розсадники для вирощування якісного садибного матеріалу.

“В цьому році ми суттєво збільшили висадки порівняно з минулими роками. В наступному році як мінімум вдвічі збільшимо висадку. Абсолютно переконаний, що завдання президента ми виконаємо”, – сказав Болоховець. 

Нагадаємо, що На Волині під час роботи на фермі загинула жінка.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: