ВАЖЛИВО

Держава повинна регулювати ціни на продукти харчування,- Івченко

09.02.2021 15:36
Ivchenko

Державне регулювати цін в Україні дозволить стримувати ціни на товари та продукти, залишаючи їх доступними для тих громадян, які живуть за межею бідності. Про це на своїй фейсбук сторінці повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко, пише agronews.ua.

Нардеп розповів, що в країні, де 90% людей знаходиться на межі бідності та 67% отримують субсидії – необхідне державне регулювання цін за допомогою створення запасів.

«Держава має регулювати ціни… От, наприклад, Аграрний Фонд: коли відбуваються катаклізми, вони «викидають» зерно за низькою ціною, щоб зупинити зростання ціни, щоб люди не відчули ці катаклізми. Коли газ починає дорожчати – вони зі сховищ віддають газ, щоб урівняти ціни. Це називається державне регулювання…», – пояснив Івченко.

Він додав, що після посухи 2020 року було зрозуміло, що ціни зростатимуть. Вадим Івченко зареєстрував постанову, якою пропонував закупити Аграрним фондом зерно і продавати його під час здорожчання за зниженими цінами. Аграрний Фонд має  можливості  зберігати  до 2 млн. тонн.

«Дорога пшениця потягнула за собою подорожчання кормів, додайте ціни на газ та електрику – проста математика дорогих продуктів харчування»,- резюмував він.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: