НОВИНИ

Озвучено, чому неочікувано припинилася вегетація озимих

26.11.2021 15:09
353-1.jpg

У північному регіоні осінні заморозки цього року почалися з середини жовтня і досі тримаються по кілька ночей поспіль щотижня. Це спричинило раннє припинення вегетації озимих, які нині відстають у розвитку щонайменше на два тижні. Про це  повідомляє власник ФГ «Соната» Іван Якуб, пише agronews.ua.

«Осінні заморозки у нашій місцевості стають дедалі агресивнішими і починаються рано. Якщо раніше після заморозків наставало тепло і озимі культури далі розвивалися, то цьогоріч вони припинили вегетацію надто рано, тож є ризик, що рослини увійдуть у зиму в слабкому стані, адже й вологи нині в ґрунті замало», – зазначив аграрій.

На стан озимих також негативно вплинула затримка сівби через дощі, так що техніка не могла вчасно зайти в поле.

Крім того, через опади затрималося дозрівання, а отже і збирання соняшнику. А він у господарстві – один із попередників озимої пшениці, тож на цих площах сівба затрималася ще більше.

«З іншого боку – озиму пшеницю ми посіяли у вологий ґрунт і одразу під час сівби внесли добрива, що дало змогу отримати дружні сходи. А це для вдалої перезимівлі найголовніше. Зважаючи на типові для нас часті осінні заморозки, сорти підібрали такі, що кущаться навесні, тож і азотне підживлення здійснюємо у цей період. Маю надію, що це спрацює на нашу користь і цього року», – додав Іван Якуб.

Читайте також: Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимону.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: