НОВИНИ

Ознаки кашлю, який сигналізує про рак легень

28.12.2022 19:13
2020-05-23t202004z-681856171-rc2kug9nj73k-rtrmadp-3-health-coronavirus-russia-cases-1-jpg_965x0

Аномальні клітини у легенях перетворюються на ракову пухлину, що може призвести до зовнішніх симптомів. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Люди можуть не усвідомлювати, що вони справді страждають від раку легень, оскільки симптоми можуть виявлятись при інших захворюваннях. Візьмемо, наприклад, кашель, який може бути результатом застуди, грипу чи астми. Кашель також може бути ознакою раку легенів, але якщо він відповідає певним критеріям.

Затяжний кашель, який не проходить протягом трьох тижнів, має бути перевірений лікарем, оскільки він може вказувати на рак легень.

На ранніх стадіях зазвичай немає ознак чи симптомів раку легень. Якщо у вас тривалий кашель, який “погіршується”, це також може бути ознакою потенційно смертельного захворювання. Якщо при кашлі з’являється кров, про це також слід якнайшвидше повідомити свого лікаря.

Ще однією можливою ознакою раку легень є біль при кашлі.

Інші симптоми раку легень можуть включати рецидивні інфекції грудної клітки, постійну задишку, втому, втрату апетиту або незрозумілу втрату ваги.

Однією з менш поширених ознак раку легень є “барабанна паличка”, тобто зміна зовнішнього вигляду пальців, наприклад, викривлення чи збільшення кінчиків пальців.

Рак легенів також може призвести до: проблеми ковтання, хрипи, хрипкий голос, набряк обличчя або шиї, постійний біль у грудях чи плечі.

Зверніться до лікаря загальної практики, якщо у вас є якісь з основних симптомів раку легень або будь-який із менш поширених симптомів.



Перегляди: 168
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: