АНАЛІТИКА

Основним ринком збуту українських ягід та горіхів став ЄС

16.09.2020 08:32
експорт-956x436

У першому півріччі 2020 року основним ринком збуту для фруктів, ягід і горіхів з України вперше стала Франція, яка випередила Польщу, Німеччину і Туреччину. Обсяг поставок до Франції зріс на 9% в порівнянні з тим же періодом 2019 року і досяг $ 12,2 млн. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт, пише agronews.ua.

При цьому основним товаром, що поставляється з України до Франції з цієї товарної категорії, було ядро ​​волоського горіха, експорт якого збільшився на 19% в 2020 році. 

Також значну виручку принесли поставки замороженої чорниці лісової і замороженої малини. А ось свіже яблуко, яке Україна поставляла до Франції в попередні роки, в 2020 році взагалі не поставлялося.

У 2019 за цей же період найбільшу виручку українським експортерам принесли поставки волоського горіха в Туреччину. Однак за перші шість місяців 2020 року Туреччина різко знизила обсяги імпорту українських горіхів і відкотилася з першого відразу на четверте місце в рейтингу імпортерів української плодово-ягідної продукції. 

А ось поставки в Польщу, навпаки, виросли на 12% за рік. Найбільш різко Польща збільшила імпорт замороженої малини українського виробництва – більш ніж в два рази. Крім того, Польща теж почала закуповувати в Україні ядро ​​волоського горіха.

Відзначимо також тривале зростання поставок горіхів і ягід в Німеччину, яка вперше піднялася на третє місце в рейтингу з $ 6,7 млн. Німецькі компанії закуповували в Україні волоський горіх (ядро), заморожену лісову ягоду, заморожену малину, заморожену суницю садову а також сухофрукти. 

У той же час поставки українських фруктів, ягід і горіхів в Білорусь продовжували знижуватися.

Нагадаємо, названо екзотичні фрукти, які продають в Україні найдорожче: від 4,3 тис грн за штуку.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: