Справжній ром в домашніх умовах відтворити практично неможливо, але напій з самогону, що нагадує смак і аромат знаменитого алкоголю, зробити досить просто. Приготування імітатора вимагає багатьох добавок, які в процесі настоювання передають алкоголю свої смакові і ароматичні властивості. Про це повідомляє alcheek.com, пише agronews.ua.
В результаті виходить алкоголь вищої якості, який воістину служить прикрасою дружнього застілля.
Як зімітувати піратський напій?
У домашніх умовах рецепти рома відрізняються доступністю інгредієнтів, які можна вільно придбати в торговій мережі або аптеках.
Колір і присмак чорної патоки з цукрової тростини, обов’язкового компонента, використовуваного при готуванні цього напою, відтворюється в домашніх умовах за рахунок додавання карамелі з цукру і добре висушеного чорносливу.
Рецепт рому з самогону містить кілька компонентів, які слід додати до 1 літру спиртного міцністю 45-50 °:
- 4 штучки великого чорносливу без кісточки;
- верхівок сухих гілочок яблуні з листочками слід взяти 15 г;
- 1 столову ложку цукрової карамелі коричневого кольору;
- 10-12 штучок неочищених горішків кедра;
- квіти з травою цикорію – 3 г, а деревію – 2 г;
- по 2 г слід підготувати звіробою, шавлії, вересу, жовтого буркуну;
- стручків кардамону досить 1 грама;
- 10 г дубової тріски середнього обсмаження.
Рецепт рому з самогону в домашніх умовах досить простий:
- Всі інгредієнти рекомендується скласти в чисту скляну банку ємністю 1, 5-2 літра.
- Залити сировину міцним, добре очищеним самогоном. Наполягати при кімнатній температурі, щодня 1-2 рази струшуючи вміст. Оптимальний термін – 10 днів.
- Витягнути чорнослив і дубову тріску і перекласти в іншу чисту банку. Рідину необхідно 2-3 рази процідити крізь ватний фільтр, щоб відокремити шматочки використаних трав і перелити в підготовлену банку з чорносливом і тріскою. Поставити продукт настоюватися ще на 7-10 днів.
- Видалити з напою чорнослив. Процідити самогонний ром, залити рідиною тільки щепу з дуба, поставити настоюватися і дозрівати ще на 1 місяць.
Готовий імітатор рома в домашніх умовах рекомендується перелити в скляні пляшки і міцно закупорити. Зберігати напій краще в прохолоді льоху.
Спосіб приготування рому вимагає терпіння і наполегливості. Зате в результаті виходить піратський напій максимально наближений по запаху і смаку до оригіналу.
Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої