НОВИНИ

Оприлюднено унікальний рецепт рому із самогону

05.08.2022 18:22
gold-rum-1582890530326

Справжній ром в домашніх умовах відтворити практично неможливо, але напій з самогону, що нагадує смак і аромат знаменитого алкоголю, зробити досить просто. Приготування імітатора вимагає багатьох добавок, які в процесі настоювання передають алкоголю свої смакові і ароматичні властивості. Про це повідомляє alcheek.com, пише agronews.ua.

В результаті виходить алкоголь вищої якості, який воістину служить прикрасою дружнього застілля.

Як зімітувати піратський напій?

У домашніх умовах рецепти рома відрізняються доступністю інгредієнтів, які можна вільно придбати в торговій мережі або аптеках.

Колір і присмак чорної патоки з цукрової тростини, обов’язкового компонента, використовуваного при готуванні цього напою, відтворюється в домашніх умовах за рахунок додавання карамелі з цукру і добре висушеного чорносливу.

Рецепт рому з самогону містить кілька компонентів, які слід додати до 1 літру спиртного міцністю 45-50 °:

  • 4 штучки великого чорносливу без кісточки;
  • верхівок сухих гілочок яблуні з листочками слід взяти 15 г;
  • 1 столову ложку цукрової карамелі коричневого кольору;
  • 10-12 штучок неочищених горішків кедра;
  • квіти з травою цикорію – 3 г, а деревію – 2 г;
  • по 2 г слід підготувати звіробою, шавлії, вересу, жовтого буркуну;
  • стручків кардамону досить 1 грама;
  • 10 г дубової тріски середнього обсмаження.

Рецепт рому з самогону в домашніх умовах досить простий:

  1. Всі інгредієнти рекомендується скласти в чисту скляну банку ємністю 1, 5-2 літра.
  2. Залити сировину міцним, добре очищеним самогоном. Наполягати при кімнатній температурі, щодня 1-2 рази струшуючи вміст. Оптимальний термін – 10 днів.
  3. Витягнути чорнослив і дубову тріску і перекласти в іншу чисту банку. Рідину необхідно 2-3 рази процідити крізь ватний фільтр, щоб відокремити шматочки використаних трав і перелити в підготовлену банку з чорносливом і тріскою. Поставити продукт настоюватися ще на 7-10 днів.
  4. Видалити з напою чорнослив. Процідити самогонний ром, залити рідиною тільки щепу з дуба, поставити настоюватися і дозрівати ще на 1 місяць.

Готовий імітатор рома в домашніх умовах рекомендується перелити в скляні пляшки і міцно закупорити. Зберігати напій краще в прохолоді льоху.

Спосіб приготування рому вимагає терпіння і наполегливості. Зате в результаті виходить піратський напій максимально наближений по запаху і смаку до оригіналу.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: