АНАЛІТИКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 21 – 27 вересня 2020 року

17.09.2020 11:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 21 – 27 вересня 2020 року: 44 – 45 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «М’ясної галузі», пише agronews.ua.

Ціни залишаться на рівні минулого тижня. Виробники та переробники перебувають у очікуванні їх зміни через обмеження імпорту свинини із Німеччини – найбільшого виробника свинини в ЄС. Однак введення Україною, однією з перших серед інших країн, заборони на імпорт свинини із Німеччини, загальмувало ймовірне зниження ціни. 

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Середні ціни на півтуші свиней у Євросоюзі залишаються сталими. У Німеччині та Нідерландах знизилися ціни на свиней. На це вплинули і такі чинники, як незначне падіння попиту у Німеччині через перший зафіксований випадок Африканської чуми свиней, а також чисельні заборони на імпорт свинини та продуктів у різні країни, в тому числі до Китаю, що призвело до надлишку пропозиції на внутрішньому ринку.

Перед підприємствами м’ясної галузі стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків і каналів збуту, захист інтересів українських виробників тощо. 

Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до вступу в асоціацію м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитися до прогресивних змін на ринку. 

Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: