ІНФОГРАФІКА

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на 17 – 23 серпня 2020 р

13.08.2020 15:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 17 – 23 серпня 2020 р.: 46 – 47 грн/кг на свиней живою вагою, пише agronews.ua.

Минулого тижня ціни на свиней живою вагою стабілізувалися на верхній позначці у 48 грн/кг. Незважаючи на наближення святкових вихідних, переробники очікують на поступове зниження ціни через достатню пропозицію живця на ринку, що за минулі періоди накопичилась на свинокомплексах унаслідок спеки та затримки в рості свиней.

prices34в

На відміну від минулих років, цьогоріч більша кількість українців зробить свій вибір на користь курятини, оскільки цей вид м’яса, і без того дешевший, додатково втратив у ціні через менші за очікувані обсяги експорту.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Ціни в країнах Європейського Союзу та Канаді (глобальні експортери свинини, з якими Україна уклала угоду про Зону вільної торгівлі, і продукція яких не має ввізного мита) також на даний час стабілізувались. Макроекономічна невизначеність у нашій країні наразі стримує експортно-імпортну активність. 

Перед підприємствами м’ясної індустрії стоять завдання, які неможливо вирішувати поодинці: захист інтересів українського виробника, затвердження стандартів виробництва та реалізації продукції, розвиток сировинної бази, відкриття нових ринків збуту тощо.

Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до співпраці м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитись до прогресивних змін на ринку. Більше інформації про Асоціацію та умови набуття членства в ній – на сайті.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: