АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Оприлюднено плани Мінекономрозвитку щодо агрострахування від засухи

09.09.2020 13:02
6cba482b-8b03-4ea3-a8c3-22c7dff2ffd2

Заступник Міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький повідомив, що для того, щоб допомогти аграріям проходити складні періоди, є два інструменти: кредитування і агрострахування. Про це повідомляє Головбух Агро, пише agronews.ua.

Скористатися агрострахуванням можна буде не раніше наступного року, адже спочатку треба укласти угоди, і тоді в разі страхового випадку цей інструмент спрацює.

Також він наголосив, що недостатньо просто впровадити інструмент, треба розвивати культуру його застосування, покращувати комунікацію, взаємовідносини між фермером та страхувальником. Це довгостроковий інструмент зниження ризиків.

Для старту програми агрострахування є 15 страхових компаній. Вони пропонують свої продукти, а фермер обирає найкращі на його думку, оплачує та отримує до 50% компенсації вартості від держави. Якщо трапляється форс-мажор — компенсацію проводить страхова компанія.

Більше інформації для бухгалтера агропідприємства — на порталі Головбух.


«Головбух Агро» — єдиний в Україні повноцінний електронний журнал для бухгалтерів, які ведуть облік на підприємствах агропромислового комплексу.  Видання оперативно висвітлює законодавчі зміни, дає готові рішення робочих ситуацій, попереджає про ризики, убезпечує від штрафів та подає зрозумілі інструкції правомірних і безпечних дій. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: