НОВИНИ

Оновлено штрафи за шкоду довкіллю

11.08.2021 13:04
shtraf

Державна екологічна інспекція України разом із фахівцями Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів готує проєкт закону щодо підвищення штрафів за шкоду екології. Про це повідомляє голова Держекоінспекції Андрій Мальований написав у Фейсбуці, пише agronews.ua.

“Щоб ефективно протидіяти екоциду цілих областей, необхідно як мінімум у 10 разів підвищувати адміністративні санкції. Наші фахівці спільно з представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів наразі готують проєкт закону щодо посилення відповідальності за близько 50 екологічних порушень. Підвищення штрафів дозволить стимулювати органи місцевого самоврядування до ефективніших дій на захист довкілля”, – написав Мальований.

За його словами, нині штрафи за більшість екологічних порушень залишаються дуже низькими. Наприклад, викиди забруднювальних речовин у повітря «обійдуться» порушникам у 85-136 гривень, а порушення правил полювання – 34-340 гривень для громадян.

Голова Державної екологічної інспекції звернув увагу на те, що з початку року довкіллю Житомирської та Рівненської областей було завдано найбільшої шкоди.

“140,8 мільйона гривень – саме таку суму збитків за 7 місяців 2021 року розрахувала інспекція Поліського округу, який об’єднує Житомирщину і Рівненщину. Це найбільша цифра серед решти територіальних підрозділів в Україні. Загальна сума розрахованих в усій країні збитків становить 850,5 мільйонів гривень”, – підкреслив він.

З початку року Держекоінспекція виявила на території Поліського округу низку порушень у різних сферах. Зокрема, масові вирубки дерев, вирощування сільськогосподарської продукції в межах зони безумовного відселення, велика кількість несанкціонованих сміттєзвалищ і недотримання вимог законодавства при поводженні з відходами, забруднення довкілля внаслідок роботи підприємств (ПрАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» та інших), а також порушення правил полювання та рибальства.

Нагадаємо, що Україна зайняла друге місце у світовій торгівлі медом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: