НОВИНИ

Один з регіонів суттєво збільшив виробництво цукру

17.02.2023 17:23
sugar55

Цукрові заводи Львівської області з вересня переробили майже 1,1 млн т буряків, випущено 158,5 тис. т цукру — на 19,5% більше, ніж попереднього сезону. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА, пише «Голос України», пише agronews.ua.

«Переважно зростаючий тренд у виробництві цукру стимулює нарощування площ під буряками в місцевих господарствах. А погода сприяла покращенню якісних показників коренів. Саме внаслідок поєднання цих двох чинників істотно підвищилося виробництво цукру в регіоні», — зазначили у департаменті.

Впродовж останніх п’яти років вал цукрового буряку в області збільшився на 38%, випуск «солодкого піску» зріс на 46,6%. Львівський цукор реалізується переважно на внутрішньому ринку, експортується майже 20% від загального виробництва, передусім до країн ЄС.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: