НОВИНИ

Обсяги виробництва молока в Україні критично впали

11.12.2023 13:30
dairy-products14

Виробникам молочної продукції потрібні кошти на нові потужності з виробництва молока та технічне переоснащення під “зелену” повістку перед вступом України в ЄС. Про це розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств України (СМПУ) Арсен Дідур, пише agronews.ua.

“Перше, молочній галузі треба мати мінімум 6 млн тонн якісного молока для промислової переробки, щоб забезпечити 32 млн українських споживачів свіжою, якісною молочною продукцією. Цього року на переробку надійде лише 2,9 млн тонн промислового молока. Друге — держава рухається в ЄС, виробникам потрібно відповідати вимогам безпечності, якості і екологічності, бо в Європі “зелений” курс. Тож, якщо ми хочемо зберегти цю галузь, вона повинна відповідати цим вимогам”, — коментує Арсен Дідур.

Для досягнення цієї мети, потрібні фінанси, кадри, а також бажання учасників ринку та держави — лише в цьому випадку українці споживатимуть якісні молочні продукти. 

“Разом ми можемо зробити вітчизняний молочний комплекс передовим, конкурентним”, — стверджує виконавчий директор СМПУ.

За його словами, обсяги виробництва молока в Україні є вже вдвічі меншими за відповідний показник сусідньої Польщі. Наявний в Україні дефіцит молокосировини спричиняє підвищення цін на молочну продукцію.

За інформацією СМПУ, збільшення виробництва молока на 3 млн тонн потребує орієнтовно 2,2 млрд євро інвестицій.



Перегляди: 127
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: